Жертвами коронавірусу в світі стали понад мільйон людей / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу. Тим часом кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на жаль, щодня зростає.

Читайте також"Є надія": у ВООЗ дали оптимістичний прогноз щодо вакцини від коронавірусу

Коронавірус у світі: статистика

Станом на ранок 7 жовтня у всьому світі підтвердилися 35,7 млн випадків зараження коронавірусом. 1 млн 048 714 тис. випадків виявилися смертельними.

Відео дня

Найбільше випадків захворювання зафіксовано в США. На другому місці Індія, на третьому – Бразилія; четверте місце у Росії, п'яте - у Колумбії. Україна посіла 25 місце у світі за кількістю виявлених випадків - між Ізраїлем і Канадою.

Водночас 24,8 млн пацієнтів у світі змогли вилікуватися від коронавірусу.

Коронавірус в Україні: актуальні дані

В Україні зафіксовано 4 753 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 - це антирекорд за кількістю нових хворих на добу.

7 жовтня в Україні 239 337 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них 4 597 летальних, 105 970 пацієнтів одужали. За добу одужали 2 569 пацієнтів. 

Дані по COVID - 19 в Києві

У Києві зареєстрували 383 нових інфікованих.

Всього в столиці 25 474 хворих.

В Україні збільшать кількість безкоштовних ПЛР-тестів

Міністерство охорони здоров'я розраховує проводити в Україні не менше 50 тис. ПЛР-тестів на добу.

"Мета - щоб наші можливості повністю перекривали потребу країни. Зараз ми вийшли на понад 30 тис. тестів. Ми хочемо, щоб до грудня це було не менше 50 тис. тестів ПЛР, які будуть робити саме в державних установах", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Коронавірус в Україні та світі: найважливіші новини 7 жовтня