Ілюстрація REUTERS

Надзвичайний комітет з коронавірусу Всесвітньої організації охорони здоров'я проведе нараду 30 квітня для оцінки епідемічної ситуації в світі.

Про це під час брифінгу заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє "РБК-Україна".

Читайте такожВчені назвали дату закінчення пандемії коронавірусу

Відео дня

Він зазначив, що минуло вже три місяці, як у світі було оголошено найвищий рівень надзвичайного стану через спалах COVID-19.

«У відповідності з міжнародними медико-санітарними правилами завтра я скликаю надзвичайний комітет. Минуло майже 3 місяці з тих пір, як ми оголосили надзвичайну ситуацію, і саме це було запропоновано комітетом - оцінити еволюцію пандемії і дати рекомендації щодо оновлених рекомендацій", - сказав Гебреісус.

Глава ВООЗ нагадав, що перший випадок зараження за межами Китаю стався 13 січня в Таїланді. Через 10 днів, після відвідування епіцентру спалаху - китайського міста Ухань, фахівці знайшли докази, що коронавірус передається від людини до людини.

«Надзвичайний комітет був розділений у думках і не радив мені оголосити надзвичайну ситуацію, що має міжнародне значення. 30 січня я знову скликав надзвичайний комітет і, отримавши їх рекомендації, оголосив надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я у всьому світі - найвищий рівень тривоги ВООЗ", - розповів Гебреісус.

Він зауважив, що на той момент було відомо про менш ніж 100 випадків і не було зафіксовано жодної смерті за межами Китаю через COVID-119.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 29 квітня загальна кількість випадків захворювання на COVID-119 склала більш як 3 мільйони осіб. Померли від коронавірусу понад 217 тисяч людей, одужали більш як 928 тисяч пацієнтів.

Читайте також: