Споживання чорниці також допомагає поліпшити роботу мозку у літніх людей \ фото zrenie.me

На тлі пандемії важливо обирати максимально корисні продукти для свого звичного меню. Настання літа завжди знаменує прихід на стіл свіжих ягід і фруктів. Однією з ягід, які варто додати в своє меню, є чорниця, і тому є кілька причин.

Читайте такожВиноград, яблука, чорниця – фрукти проти діабету

Антиоксиданти - чорниця хоч і маленька ягода, але багата антиоксидантами. Дивно, але в цих ягодах їх міститься більше, ніж в будь-якому іншому продукті.

Відео дня

Здоров'я кісток - чорниця є хорошим джерелом вітаміну К, який працює разом з кальцієм, забезпечуючи здоров'я і міцність кісток. Крім того, вітамін К грає роль в підтримці кровообігу і сприяє здоров'ю серця, повідомляє medikforum.

Розумове старіння - згідно з дослідженнями, споживання чорниці також допомагає поліпшити роботу мозку у літніх людей, навіть допомагає затримати розумове старіння більше ніж на два роки.

Тиск і серце - згадувані вище антиоксиданти допомагають знизити кров'яний тиск. Це впливає на роботу серця. Дослідження показують, що регулярне вживання антоціанів (основний антиоксидант в чорниці) може знизити ризик серцевого нападу на 32%.