Ілюстрація REUTERS

Вживання пива підвищує концентрацію і знижує ризик розвитку старечого недоумства.

Читайте такожНазвано серйозну небезпеку алкоголю

Такого висновку дійшли японські вчені. Доведено, що цей напій корисний для мозку, він може покращувати концентрацію і прискорювати розумові процеси. Вживання гіркого хмелю також знижує рівень стресу і підвищує настрій. Для досягнення цього ефекту зовсім необов'язково пити безпосередньо пиво, можна обійтися і з екстрактом хмелю. Добровольці, які вживали його, демонстрували більш міцну пам'ять і здатність краще розгадувати інтелектуальні пазли, повідомляє medikforum з посиланням на The Standard.

Відео дня

Як вважають дослідники з Японії, кислота, що міститься в гіркому хмелю, відома як MHBA, може використовуватися для боротьби з деменцією. Вони виявили помітні поліпшення в когнітивному функціоналі учасників експерименту через 12 тижнів після початку прийому харчових добавок з хмелем. Дослідження проводилися силами вчених Juntendo University, в ньому взяли участь 100 здорових людей у віці від 45 до 69 років, у яких почалося вибіркове зниження когнітивної діяльності, тобто погіршення пам'яті.

Для чистоти експерименту частина добровольців отримувала екстракт хмелю, а частина точно таке саме на вигляд плацебо. Всі вони проходили через серію інтелектуальних тестів, які дозволяли оцінювати рівень мислення і пам'яті. Також у добровольців бралися аналізи крові та слини для визначення впливу гормонів і хімікатів, пов'язаних з когнітивним функціоналом і стресом.