Поширення коронавірусу все ж можна стримати шляхом введення жорстких карантинних заходів / фото УНІАН

Всесвітня організація охорони здоров’я сумнівається, що найближчим часом вдасться повністю позбутися коронавірусу.

Про це заявив на брифінгу голова програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Майк Раян, передає НВ.

"У нашій нинішній ситуації дуже малоймовірно, що ми зможемо знищити вірус. Це може статися в дуже специфічних умовах, наприклад в острівних державах та інших місцях, але навіть тут існує ризик повторного завезення", - заявив Райан.

Відео дня

Читайте такожКурці більш уразливі до розвитку важкої форми коронавірусу - ВООЗ

Водночас генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус висловив упевненість, що пандемію COVID-19 все ще можна взяти під контроль.

За його словами, приклади Італії, Іспанії, Південної Кореї і індійських нетрів Дхараві в мегаполісі Мумбаї показали, що, незважаючи на серйозність спалаху, поширення коронавірусу все ж можна стримати шляхом введення жорстких карантинних заходів.

"Тільки агресивні дії в поєднанні з національною єдністю і глобальною солідарністю можуть змінити ситуацію з пандемією на краще", - заявив Гебреєсус.

Як повідомляв УНІАН, раніше у ВООЗ заявили, що в усьому світі зареєстрували рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом - 228 102 за останні 24 години. За добу від COVID-19 померли 5 565 осіб.