Для вакцинації використовується педіатричний варіант вакцини Pfizer / BioNTech \ фото REUTERS

Консультанти центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) одноголосно схвалили використання вакцини Pfizer / BioNTech для дітей у віці від 5 до 11 років.

Після цього розпорядження про дозвіл вакцинації підписала директор CDC Рашель Валенскі. Перші щеплення можуть бути зроблені вже 3 листопада.

Експерти дійшли висновку, що позитивний ефект використання вакцини істотно перевищує можливі ризики. Під час дискусії, в основному, обговорювалися рідкісні випадки запалення серцевого м'яза, які відзначалися після застосування цієї вакцини, в основному у молодих людей, повідомляється на сайті установи.

Відео дня

Читайте такожСі Цзіньпін на G20 висунув ініціативу глобального співробітництва в галузі вакцин

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) видало дозвіл на екстрене використання вакцини для цієї вікової групи в п'ятницю.

Уряд США і Pfizer вже почали поширення вакцини в рамках підготовки до вакцинації дітей, багато з яких повернулися до навчання в школах. Білий дім раніше повідомив, що в країні є запаси вакцини, достатні для щеплень 28 млн дітей.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини