Британців закликають побоюватися "індійського" штаму COVID-19 / фото REUTERS

У Великобританії послабили карантинні обмеження. Але, попри це, "індійський" штам коронавірусу ще становить небезпеку для жителів країни.

Як пише РБК-Україна з посиланням на Associated Press, влада країни попереджає жителів про небезпеку і радить не ігнорувати загальні правила й дотримуватися обережності.

Читайте такожВ Індії від "чорного грибка" померли вже 16 пацієнтів з коронавірусомПрем'єр-міністр країни Борис Джонсон закликав британців "зробити наступний крок з великою обережністю".

Відео дня

"Ми уважно спостерігаємо за поширенням варіанту, вперше виявленого в Індії, і вживаємо оперативних заходів там, де рівень інфікування зростає. Я закликаю всіх проявляти обережність і брати на себе відповідальність, насолоджуючись сьогодні новими свободами, щоб тримати вірус у вузді", - говорить Джонсон.

Видання зазначає, що захворюваність цим штамом коронавірусу збільшилася більш ніж у два рази за тиждень у Великобританії. Наприклад, в районах Північної Англії, найбільш постраждалих від цього варіанту, проводилися масштабні випробування і посилена вакцинація.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок сказав, що "індійський" штам, формально відомий як B. 1.617.2, більш заразний і "цілком ймовірно, що він стане домінуючим варіантом".

Також Джонсон зазначає, що якщо новий варіант викличе велике зростання кількості випадків, то карантинні обмеження можуть повернути.

Як відомо, у Великобританії послабили карантин. Там дозволили працювати пабам всередині приміщень, музеям, кінотеатрам і спортзалам.

Коронавірус: що відомо