Ізраїль повертається до життя без коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

Ізраїль домігся значних успіхів у вакцинації та боротьбі з епідемією коронавірусу. Відсьогодні в країні знімають майже всі карантинні заборони, які діяли понад рік.

Читайте такожІзраїль продовжив заборону на в'їзд громадянам України через коронавірус

Як повідомляє Times of Israel, з 1 червня припиняє роботу система «зелених перепусток» і «фіолетових значків», які регламентували роботу громадських місць і правила їх відвідування. Ізраїльтяни більше не мають надавати підтвердження вакцинації або одужання від COVID.

Відео дня

Скасовуються ліміти на перебування людей в магазинах, ресторанах та інших локаціях. Скасовуються обмеження на масові збори.

Більшість організацій і шкіл вже повернулися до нормальної роботи.

При цьому в країні продовжує діяти вимога щодо носіння масок в приміщеннях, а також карантинні вимоги для іноземців, які в'їжджають в країну.

Захворюваність в Ізраїлі впала до мінімального рівня, в країні налічується лише 350 активних випадків. Щодня фіксується всього кілька нових епізодів захворювання. У суботу було виявлено 12 випадків, у неділю – чотири.

Вакцинація в Ізраїлі

В Ізраїлі від коронавірусу повністю щеплено більшість дорослого населення. Згідно з даними ресурсу OurWorldInData, Ізраїль є одним зі світових лідерів за кількістю вакцинованих від COVID-19.

З усім тим влада стурбована загрозою проникнення в країну нових штамів коронавірусу. Невідомо, наскільки ефективно від них захищають існуючі вакцини.