Картопля виявився корисніше, ніж думали вчені \ УНІАН

Картопля виявилася кориснішою для людського тіла, ніж здавалося раніше, завдяки вмісту особливого білка. Його споживання покращує стан м'язів, встановили дослідники з Канади.

Читайте такожЕксперти пояснили, коли категорично не можна їсти картоплю

Як повідомляє MedikForum, канадськими вченими, які представляють Університет Мак-Майстер, була виявлена особлива користь картоплі для тіла. Фахівці заявили, що продукт здатний підтримувати роботу м'язів не гірше тваринного білка.

Відео дня

Науковці провели експеримент за участю 24 молодих здорових жінок віком від 18 до 24 років, яких вони випадковим чином розділили на дві групи. Одна протягом 14 днів отримувала додатково два рази на добу по 25 грамів ізоляту картопляного білка у вигляді пудингу, інша його не отримувала. До початку експерименту харчування учасниць було нормальним, вони не відчували дефіциту білка.

Випробування показало: у добровольців, які додатково вживали картопляний білок, м'язова тканина стала активно виробляти міофібрилярні білки, які покращили функцію скелетних м'язів.

Вважалося, що тільки тваринний  білок може добре зміцнювати м'язову масу, рослинний йому значно поступається. Однак, заявили дослідники, отримані дані говорять, що білок, що міститься в картоплі, корисний для м'язів тіла не менше тваринного.

«Картопля виявилася кориснішою, ніж ми думали. Коренеплід містить, крім крохмалю, високоякісний рослинний білок, що дозволяє підтримувати роботу м'язів», - зазначили автори роботи.