Стрес зароджується глибоко в мозку \ nahnews.org

Дослідники з Нагойского університету виявили нервовий контур, який керує фізичними реакціями на емоційний стрес. Ланцюг починається в глибоких частинах мозку, розташованих в префронтальній корі, які посилають стресові сигнали в гіпоталамус, невелику частину мозку, яка контролює життєво важливі функції організму.

Читайте такожУчені визначили головну причину старіння

Як повідомляє medikforum, посилаючись на результати роботи, що були опубліковані в журналі Science, емоційний стрес активує симпатичну нервову систему, що призводить до фізичних реакцій, таких як підвищення кров'яного тиску, температури тіла, почастішання серцебиття. Вважається, що вона допомагає впоратися з екстремальними ситуаціями, коли включається механізм «бий або біжи». Однак сьогодні таких ситуацій у житті людей стало менше, відповідно, емоційний стрес може викликати активацію системи даремно, негативно впливаючи на здоров'я.

Відео дня

Щоб розробити симптоматичне лікування професор Казухиро Накамура і доцент Наоя Катаока з Вищої медичної школи при Нагойскому університеті провів дослідження на щурах.

Було встановлено, що відділи префронтальної кори найбільш активізувалися при дії стресового чинника. При цьому пошкодження зв'язок даної галузі з гіпоталамусом призводило до відсутності фізичних проявів стресу.