Ілюстрація REUTERS

Хорватія повністю відкриває кордони для громадян десяти країн, де досягнуто позитивних результатів і тенденцій у подоланні COVID-19.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прем’єр-міністр Андрей Пленкович після сесії уряду заявив, що з епідеміологічної точки зору немає перешкод для відкриття кордонів для громадян Словенії, Угорщини, Австрії, Чехії, Словаччини, Естонії, Латвії, Литви, Польщі і Німеччини. Він додав, що список країн згодом буде розширюватися.

Відео дня

Упродовж наступних чотирьох років Хорватія отримає від Євросоюзу 10 мільярдів доларів для подолання економічних наслідків епідемії, заявив глава хорватського уряду.

Читайте такожПольща послаблює масковий режим попри зростання кількості жертв коронавірусу

Оглядачі зазначають, що відкриття кордонів пов’язане з початком туристичного сезону та, що до Хорватії найбільше туристів прибувають саме зі згаданих країн, членів Європейського Союзу.

Міністр внутрішніх справ Давор Божінович заявив, що громадяни згаданих країн повинні дотримуватися загальних правил та рекомендацій хорватського Інституту громадського здоровʼя. Після перетину кордону туристи повинні надати адресу, за якою проживатимуть, та свої контакти.

Загалом у Хорватії, яка має населення 4,3 млн, захворіли на COVID-19 2 тис. 245 осіб, померли 102 людини.