Ілюстрація \ REUTERS

Розпилення або фумігація дезінфікуючих засобів у закритих приміщеннях неефективна у випадку з коронавірусом.

Читайте такожНе можна розслаблятися: у ВООЗ закликали готуватися до другої хвилі коронавірусу

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає medikforum.За даними ВООЗ, такий метод захисту від COVID-19 не надає необхідного впливу поза зон прямого попадання речовин. Крім того, це може викликати пошкодження очей, органів дихальної системи і роздратування шкірних покривів. "Розпорошення на людей (наприклад, у коридорах, кабінетах або інших приміщеннях) не рекомендується ні за яких обставин. Це може бути шкідливим з фізичної та психологічної точки зору і не зменшить поширення інфекції зараженою людиною повітряно-крапельним шляхом або при прямому контакті", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що розпорошення дезінфікуючих засобів на людей може призвести до подразнення очей і шкіри, бронхоспазму, нудоти і блювоти.

Там також не рекомендують розпорошувати дезінфікуючі речовини на вулицях, тому що через контакт з брудом вони перестають діяти. "Якщо потрібно продезінфікувати які-небудь поверхні, краще робити це за допомогою ганчірки,просоченої спеціальними засобами. Перед цим слід щіткою або скребком видалити залишки органічних забруднень", - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними, у світі виявили понад 4,5 млн випадків зараження, понад 307 тис. людей померли.

Інфографіка УНІАН

Читайте також: