Як розрізнити симптоми застуди і" Омікрона " / фото ua.depositphotos.com

Симптоми нового штаму коронавірусу "Омікрон" дуже схожі з класичною застудою, але є невелика різниця.

За словами терапевта і викладача Медичної школи Лідса Університету Бредфорда в Британії Амір Хан, заражені Омікроном також відчувають болі в м'язах і першіння в горлі, пише Express.

Читайте такожНайближчими тижнями "Омікрон" буде домінувати в Європі-ВООЗ

Відео дня

Медик зазначає, що заражені Омікроном не втрачають відчуття нюху, у них може не бути температури і кашлю. Тому, щоб з'ясувати, чим же все-таки хвора людина, лікар порекомендував при найменшому сумніві пройти ПЛР-тест.

"Ставтеся до цього так, ніби ви" винні до тих пір, поки не буде доведена невинність", – сказав Хан.

Нагадаємо, як заявили у ВООЗ, на підставі наявних даних вважати перебіг нового штаму коронавірусу "Омікрон" більш м'яким в порівнянні з попередніми варіантами нерозумно, тому всі системи охорони здоров'я в світі будуть відчувати підвищене навантаження в міру зростання числа хворих. 

Тим часом ВООЗ не підтримує широкомасштабну ізоляцію через економічні наслідки та її вплив на психічне здоров'я. Спеціаліст ВООЗ заявила, що найважливіше, що можна зробити для боротьби з новим варіантом коронавірусу - це зробити щеплення.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: