Лікування нежиті без ліків / фото ua.depositphotos.com

Осіння пора у багатьох людей асоціюється з періодом простудних захворювань. Нежить, закладений ніс і сопливість часто хвилюють нас восени. При будь-якому нездужанні необхідно обов'язково звертатися до лікаря за лікуванням. Але якщо медичні препарати не допомагають вам, або ви хочете полегшити свій стан - скористайтеся нетрадиційними методами позбавлення від нежиті.

Як прискорити одужання за допомогою вправ з йоги

Деякі асани (пози) йоги покращують кровопостачання носа і пазухи, покращують дихання і знімають закладення носа. Ці асани доступні навіть новачкам, які ніколи не займалися йогою.

Поза верблюда в йозі / фото ua.depositphotos.com
  • Поза верблюда. Ця асана робить дихання більш глибоким і направляє повітря в ніс. Прийміть положення на колінах, розкрийте грудну клітку і опустіть корпус назад, захоплюючи руками п'яти. Дихайте спокійно і глибоко, не прогинайте поперек. Тримайтеся в цій позі 60 секунд і ви швидко відчуєте поліпшення дихання.
  • Глибокий нахил до ніг. Розставте ноги на ширину таза і спустіться в нахил, розслабляючи верхню частину тулуба, в тому числі і голову. Можете трохи зігнути коліна якщо вам важко стояти прямо. Ця асана повністю заспокоює тіло, покращує циркуляцію крові і звільняє ніс від слизу.
Поза собаки в йозі / фото ua.depositphotos.com
  • Поза собаки. Для виконання пози сядьте колінами на підлогу, опустіть тіло до підлоги і витягніть руки перед собою. Потім підніміть таз і випряміть ноги. Розслабте хребет від куприка до шиї. Ця поза збільшує приплив крові в голові, покращує вентиляцію в легенях і прибирає закладеність носа.

Техніка дихання для зняття нежиті

Крім поз йоги, зняти нежить також допомагає особлива техніка дихання наді шодхана. Для цього сядьте на килимок, випрямивши спину, помістіть вказівний і середній пальці в область між брів, а великим пальцем закрийте праву ніздрю. Зробіть вдих лівої ніздрів. Потім залиште вільної праву ніздрю. Дихайте кожною ніздрею по черзі 2-3 хвилини. Потім розмістіть вказівні пальці на крила носа і помасажуйте їх 2 хвилини. Ця вправа допоможе вам прибрати закладеність носа і задихати на повні груди.

Відео дня

Читайте також про красу і здоров'я: