Чому корисно їсти сливи / depositphotos.com

Спочатку слива з'явилася в результаті схрещування аличі і терну. Культивували рослину в країнах Середземномор'я та Азії, а потім привезли в Європу. Слива - унікальне дерево не тільки через плоди. З листя і кори добувають барвники, а деревина може стати відмінним матеріалом для виробництва музичних інструментів.

Раніше ми розповідали, як приготувати варення зі слив, а сьогодні поділимося інформацією про корисність фрукта.

Як вибирати сливи - прості рекомендації

Корисні рекомендації від УНІАН / depositphotos.com

Купуючи фрукт, звертайте увагу на його щільність. Хороша слива буде пружною на дотик, шкірка еластичною, без пошкоджень. Колір при цьому абсолютно не важливий. Віддавайте перевагу сливам, які були вирощені в природних умовах, а не в теплицях. Не купуйте занадто м'які (перезрілі) або недозрілі плоди.

Відео дня

Користь сливи для організму чоловіків і жінок

Скільки можна в день їсти слив / depositphotos.com

Перевага фрукта полягає в низькій його калорійності через велику кількість води в плодах. Так що, сливи можна сміливо включати в раціон тих людей, що худнуть. Флавоноїди і фенольні компоненти у складі пригнічують ріст жирових клітин. Помірне вживання слив прискорює процес жиросжигания.

Читайте такожКористь і шкода обліпихи: скільки можна її їсти, кому протипоказана ягодаУ складі плодів також виявлена висока концентрація аскорбінової кислоти, антоціанів, каротиноїдів і вітаміну Е.Антиоксиданти допомагають клітинам боротися з вільними радикалами, тому знижують ризик виникнення онкології.

Сливи покращують пам'ять, стимулюють викид серотоніну в кров, підвищують настрій, зміцнюють імунітет, нормалізують сон і стабілізують нервову систему.

Сливи в сушеному вигляді багаті калієм, який благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи. Пектини і харчові волокна покращують перистальтику кишечника і нормалізують процес травлення.

Що буде якщо з'їсти багато - шкода сливи

Кому протипоказані сливи / depositphotos.com

Плоди містять органічні кислоти, тому для людей з гастритами, підвищеною кислотністю або будь-якими іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту такі ласощі не рекомендовані. Наявність цукрового діабету також вважається поважною причиною не вживати в їжу сливи.

Добова норма слив для здорової людини - 5-6 плодів. 

Обережність при вживанні слив потрібно дотримуватися вагітним жінкам і маленьким дітям, інакше є ризик спровокувати розлад шлунка або алергію.

Вас також може зацікавити: