Що станеться з організмом, якщо їсти лимони щодня: для яких органів корисно

Лимони багаті вітаміном С і антиоксидантами, які підтримують здоров'я серця і покращують засвоєння заліза. Вживання лимонної води також може знизити ризик утворення каменів у нирках.

1. Зниження ризику утворення каменів у нирках

Підвищення рівня слабкої кислоти, званої цитратом сечі, може запобігти утворенню каменів у нирках. Лимони містять форму цитрату, звану лимонною кислотою, яка допомагає підвищити рівень цитрату в сечі, пише Health.

Відео дня

Лимонна кислота зв'язується з кристалами оксалату кальцію, запобігаючи їхньому утворенню у вигляді каменів у нирках.

Як пити лимонний сік для здоров'я нирок

Щоденне вживання 110 мл концентрованого лимонного соку, змішаного з водою, може запобігти утворенню каменів у нирках.

2. Поліпшення здоров'я серця

Лимони багаті на вітамін С та інші антиоксиданти, які підтримують здоров'я серця.

Достатня кількість вітаміну С захищає клітини від вільних радикалів. Це може допомогти запобігти атеросклерозу (утворенню бляшок в артеріях), який збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Лимони містять фенольні антиоксиданти, які підтримують кров'яний тиск, покращують функцію ендотелію і знижують рівень "поганого" холестерину.

3. Краще засвоєння заліза

Один лимон містить понад 30% добової норми вітаміну С, який важливий для засвоєння заліза. Вітамін С допомагає засвоювати негемове залізо, що міститься в рослинах і збагачених залізом продуктах.

4. Менше пошкодження клітин

Антиоксиданти в лимонах допомагають запобігти ушкодженню клітин, пов'язаному із серцевими захворюваннями, захворюваннями нирок і хронічною обструктивною хворобою легень.

Харчова цінність одного лимона без шкірки:

  • калорії: 17;
  • жири: 0,2 грама (г);
  • натрій: 1 міліграм (мг);
  • вуглеводи: 5 г;
  • улетчатка: 1,6 г, або 6% від добової норми;
  • додані цукри: 0 г;
  • білки: 0,6 г;
  • вітамін С: 31 мг, або 34% від добової норми.

Лимони низькокалорійні і містять мікроелементи, такі як калій, вітамін В6 і тіамін.

Інші новини про здоров'я

Нещодавно нове дослідження з'ясувало, як чай і кава з роками можуть вплинути на здоров'я кісток у жінок. Дослідники з Університету Фліндерса в Австралії проаналізували звички вживання чаю та кави приблизно 9700 жінок віком від 65 років у рамках ширшого дослідження остеопорозу.

Вони з'ясували, що чай допомагає тримати кістки здоровими, тоді як кава цього не робить, а алкоголь і зовсім погіршує ситуацію зі здоров'ям кісток.

Вас також можуть зацікавити новини: