В Одесі п'ятикласник повісився через участь у суїцидальній "грі" / Mediakritika.by

П'ятикласник, знайдений 8 березня повішеним у селі Шевченкове Кілійського району Одеської області, захоплювався суїцидальною «грою» «Синій кит».

Про це УНІАН повідомив голова Кілійської районної ради Павло Бойченко.

«Тільки що спілкувався з учителями та директором школи. Вони опитали всіх друзів загиблого. Друзі розповіли про те, що Вовка (загиблий хлопчик - УНІАН) грав у «гру» «Синій кит», і приблизно два тижні тому розповідав, що досяг уже високого рівня і отримує серйозні завдання», - сказав Бойченко.

Відео дня

За словами підлітків, хлопчик також говорив їм, що «має повіситися». Діти відзначали, що раніше не надали значення словам потерпілого, який характеризувався позитивно, і добре вчився у школі.

На даний час поліція перевіряє інформацію про участь дитини в суїцидальній «грі». За даними поліцейських, батьки загиблого також характеризуються позитивно, а інцидент, який стався між дитиною і матір'ю через забруднений одяг, був незначним.

Читайте такожУ Львові жінка-самогубця вистрибнула з 8-го поверху на припарковане авто

Як повідомляв УНІАН, поліція почала розслідування за фактом загибелі п'ятикласника, виявленого 8 березня повішеним у селі Шевченкове. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Попередня причина смерті - самогубство.

Вранці 11-річний хлопчик пішов привітати родичів з 8 березня, повернувся о 14.00. Побачивши, що син сильно забруднився, мати його вилаяла, потім пішла на роботу. Коли повернулася додому, виявила сина повішеним у сараї.

Довідка УНІАН. Віртуальна «гра» «Синій кит» («Тихий дім», «Море китів» тощо) свою назву отримала через феномен самогубства китів - щорічний період, під час якого ссавці викидаються на берег і гинуть.

Умовою «гри» є щоденний підйом о 4.20 для виконання завдань, призначених «куратором» гравця. Завдання, пов'язані зі стражданнями і ненавистю, переглядом фільмів жахів, прослуховуванням певних пісень, які приводять людину до самогубства.

Найбільш уразливими до дій зловмисників, які адмініструють в соцмережах так звані «групи смерті», є категорія підлітків віком 13-17 років.

У минулому році українська кіберполіція заблокувала понад тисячу «груп смерті» в соцмережах.