Особа водія та його місцезнаходження встановлено / Autonews.com.ua

З підозрюваним у зґвалтуванні жительки Черкас сьогодні - завтра будуть проведені слідчі дії.

Про це УНІАН повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Наскільки я знаю, сьогодні-завтра з ним будуть проведені слідчі експерименти. Подія належним чином зареєстрована", - заявив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у Черкасах поліція розслідує кримінальне провадження, відкрите за фактом зґвалтування водієм місцевої жительки, яку він підвозив у автомобілі.

Згідно з інформацією правоохоронців, 31 серпня до Черкаського відділу поліції звернулася місцева жителька з повідомленням про зґвалтування.

«Вона розповіла, що їхала з незнайомим чоловіком з іншої області в Черкаси і дорогою він її зґвалтував», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Києві по-звірячому зґвалтували жінку на очах в її доньки (фото, відео)

У поліції зазначили, що за вказаним фактом того ж дня слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

За відомостями поліції, особа водія та його місцезнаходження встановлено. На даний час речові докази по справі вилучено, слідчим підготовлено клопотання про призначення відповідної експертизи, проводиться рід інших слідчих дій. Розслідування по кримінальному провадженню триває.

Раніше подруга потерпілої Анастасія Ліпінська повідомила у Facebook, що її знайому зґвалтував 51-річний водій сервісу BlaBlaCar. Він підвозив дівчину з Одеси до Черкас.

«Дорогою чоловік пригостив кавою, після якої дівчина почала відчувати слабкість та засинати. Згодом він почав погрожувати їй, що зґвалтує та хизувався своїми контактами у районній поліції, мовляв, дівчина нічого йому не зробить. Ледь притомна після кави, подруга почала писати своєму хлопцеві, що вона у небезпеці та кожні декілька кілометрів надсилати свою геолокацію. Не дочекавшись, поки дівчина втратить свідомість, водій відвіз її у ліс та зґвалтував», - розповіла вона.

Ліпінська стверджує, що у Черкасах її подруга звернулася до поліції і написала заяву про зґвалтування. Проте, за її словами, у поліції відмовилися шукати зловмисника.

фото Анастасія Ліпінська/Facebook