Чоловікові призначили психіатричну експертизу / фото ГУ НП в Рівненській області

Володимирецький районний суд Рівненської області сьогодні обрав 86-річному підозрюваному в умисному вбивстві своєї дружини запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області.

«Клопотання слідчого про взяття під варту суддя не задовольнив. Відповідно до медичної довідки, підозрюваний за станом здоров’я не може перебувати в слідчому ізоляторі, тому суд виніс ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту», - зазначає прес-служба поліції.

Відео дня

У поліції зазначили, що в медичній довідці не йдеться про якусь конкретну хворобу підозрюваного.

«Не сказано й про те, чи перебуває чоловік на обліку в психіатра та чи має він захворювання психіки. Зазначається, що підозрюваний потребує сторонньої допомоги», - розповіли у відомстві.

Також, за даними правоохоронців, суд задовольнив клопотання слідчого про направлення чоловіка до медичного закладу та призначив у справі проведення стаціонарної психіатричної експертизи для встановлення того, чи був підозрюваний під час вчинення злочину в неосудному або обмежено осудному стані, або ж усвідомлював свої дії.

Як повідомляв УНІАН, в селі Городець Володимирецького району Рівненської області чоловік наніс смертельні поранення сокирою своїй дружині, а потім відтяв їй верхні та нижні кінцівки. Причини трагедії невідомі. Чоловік не зміг нічого пояснити.