Посадовець вимагав гроші за допомогу в отриманні виплат / фото: ГУ Нацполіції Тернопільської області

У Тернополі при отриманні хабара у розмірі 20 тис. грн затримали одного з керівників обласного управління Фонду соціального страхування України.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, дану суму посадовець отримав учора ввечері від жителя області, який оформляв документи на відшкодування страхових виплат у зв'язку з частковою втратою працездатності внаслідок отриманої травми на роботі.

«Посадовець обіцяв допомогти чоловікові отримати виплати лише за умови, що той віддасть половину отриманих коштів», – повідомив начальник управління стратегічних розслідувань НП в Тернопільській області Василь Джиджора.

Відео дня

Гроші чоловікові прийшли на банківську картку і чиновник викликав його до себе, аби той віддав обумовлену суму. При передачі коштів посадовця затримали оперативники управління стратегічних розслідувань області спільно з слідчими ГУНП та працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Посадовця обласного управління Фонду соціального страхування України затримали, вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу. Даний факт внесений в ЄРДР згідно ст. 368 ч. 3 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Водночас, як повідомляють місцеві ЗМІ, затримали начальника відділу медичних і соціальних послуг управління Фонду соціального страхування України в Тернопільській області Руслана Мостового, який під час президентства Віктора Януковича обіймав посаду начальник обласного управління охорони здоров’я.