Автівку журналістки підпалили в ніч на 30 січня / фото: facebook/vasyl.tereshchuk

Служба безпеки України спільно з прокуратурою встановила ймовірного замовника підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожПоліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістки у Львові

Відео дня

Зазначається, що у замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, раніше судимий та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми й розкрадання палива з Львівської залізниці.

За однією із версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника львівської поліції. Поліцейський підібрав виконавця та передав гроші за виконану "роботу". Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру й оголошено в міжнародний розшук.

Вирішується питання про скерування до суду клопотання щодо обрання можливому замовнику запобіжного заходу у вигляді арешту. Працівнику поліції - надання дозволу на затримання і доставлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За фактом підпалу відкрито кримінальне провадження про умисне знищення або пошкодження майна журналіста.

Як повідомляв УНІАН, підпал авто журналістки стався у ніч на 30 січня у Львові. Правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину - 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.