У Кабміні обіцяють надати юридичну підтримку сім’ям / фото УНІАН

Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та візьме під контроль виплату страховки, яку передбачає Монреальська конвенція.

Читайте такожЗбиття літака МАУ в Ірані: Україна очікує повернення тіл загиблих до 19 січняПро це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеозверненні.

За його словами, компенсацію родинам загиблих має виплатити і компанія «Міжнародні авіалінії України». Окрім цього її намагаються домогтися від Ірану.

«Наші дипломати вже працюють за всіма методами, які є в міжнародному правовому полі, щоби домогтися компенсацій від іранської сторони», – сказав Гончарук.

У Кабміні обіцяють також надати юридичну підтримку сім’ям, які цього потребуватимуть під час підготовки позивних заяв.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії «Міжнародні авіалінії України», загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

Сьогодні, 11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.