Середній розмір допомоги з вагітності зріс / фото pixabay.com

Середньоденний розмір допомоги з вагітності та пологів в Україні за перший квартал 2020 року зріс на 16,5% і становить 275,9 грн проти 236,78 грн у першому кварталі 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Фонду соціального страхування.

«Протягом першого кварталу 2020 року фондом соціального страхування України прийнято на оплату понад 4 млн днів декретних на суму 1,1 млрд гривень», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Загалом у січні-березні роботодавці подали до фонду заяви-розрахунки на фінансування допомоги з вагітності та пологів для 39,7 тис. працюючих жінок.

Читайте такожФонд соцстрахування за квартал отримав лікарняних на 2,7 мільярда гривень

У фонді нагадали, що допомога з вагітності та пологів надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і становить 100% середньої заробітної плати, незалежно від тривалості страхового стажу.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування в першому кварталі 2020 року одержав лікарняних на 2,7 млрд гривень.

Кабінет міністрів України збільшив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на 500 млн грн для допомоги громадянам, які залишилися без роботи під час карантину.