Иллюстрация / REUTERS

Міністерство закордонних справ України проведе консультації з ключовими страховими компаніями щодо продовження терміну дії полісів страхування українців, які застрягли за кодоном у зв’язку з форс-мажорними обставинами.

Читайте такожКабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на 500 млн гривень для підтримки громадян, які втратили роботуЯк передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Ми виявили проблему, яка почала проявлятись у наших громадян за кордоном - це завершення строку дії полісів страхування, тобто люди виїжджали та купляли страхування, але на певний період часу, зараз цей термін сплив, але вони все-таки ще перебувають за кордоном», - зазначив він.

Відео дня

У зв’язку з цим Кулеба доручив колегам з МЗС провести консультації з ключовими страховими компаніями, що обслуговують українських туристів, які застрягли за кордоном для того, щоб їм були продовжені терміни дії їх страхових полісів у зв’язку з форс-мажорними обставинами на той термін, який вони там перебуватимуть.

Як повідомляв УНІАН, до посольств і консульств України за кордоном звернулося 15 369 громадян, з них 6 230 громадян готові залишатися там, де вони перебувають і чекати завершення карантину. 8 850 українців наполягають на поверненні до України.