Фонд соцстрахування почав оперативно фінансувати заяви за лікарняними і декретними / фото: ua.depositphotos.com

Фонд соціального страхування України (ФССУ) тепер здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам протягом одного робочого дня, зокрема, в оперативному режимі фінансується допомога з тимчасової втрати працездатності та допомога у зв'язку з вагітністю та пологами.

Читайте такожФонд соцстраху профінансував держвиплати родинам померлих від COVID-19 медиків у розмірі 1,5 мільйона

Як повідомила прес-служба фонду, станом на 14 липня ФССУ профінансував заяви-розрахунки, представлені роботодавцями по 13 липня включно, обсягом 100% і направив 44,9 млн грн на виплати працюючим. З них 26,25 млн грн становили виплати з тимчасової втрати працездатності; 18,2 млн грн - виплати у зв'язку з вагітністю та пологами.; 0,21 млн грн - допомога на поховання; 0,44 млн грн - допомога з тимчасової непрацездатності, пов'язаної з виробництвом.

Відео дня

У фонді також відзначили, що, відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, фінансування матеріального забезпечення має здійснюватися протягом 10 робочих днів з моменту прийняття заяви-розрахунку.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 8 липня схвалив внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік шляхом збільшення дохідної і видаткової частин бюджету фонду на 2,972 млрд грн. Зазначені кошти передбачені як фінансова допомога ФССУ на безповоротній основі з фонду боротьби з коронавирусною хворобою для забезпечення своєчасної виплати допомоги з безробіття