Родини померлих лікарів отримали страхові виплати \ фото УНІАН

Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 1 млн 347 тис. 400 грн членам сімей шести працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тис. грн виплачено для сімей лікаря-анестезіолога з Житомирської області, лікаря-хірурга з Одеської області, лікаря-анестезіолога з Тернопільської області та фельдшера з Хмельницької області, йдеться у повідомленні на сайті ФСС.

Допомогу у розмірі 219 тис. 700 грн профінансовано для сімей молодшого медичного брата з Київської області та сімейного лікаря з Миколаївської області.

Відео дня

Читайте такожЗа 7 місяців потреба Фонду соцстрахування у видатках за лікарняними зросла на 65,8%

Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 152 працівників.

У ФСС нагадали, що озмір зазначеної одноразової допомоги становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку. З 1 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2197 грн до 2270 грн, відповідно зросли пов’язані із ним страхові виплати.

Вас також можуть зацікавити новини