Родина померлого лікаря отримала допомогу \ фото REUTERS

Родині завідувача пологового відділення з Чернівецької області, який помер внаслідок інфікування коронавірусом під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразову страхову допомогу.

Зокрема, за рахунок коштів державного бюджету виплачено допомогу у розмірі майже 1,6 млн грн, йдеться у повідомленні ФСС.

Загалом станом на сьогодні ФСС профінансував державні допомоги відповідно до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" для родин 172 медичних працівників.

Відео дня

Читайте такожВиплати за е-лікарняними: українцям пояснили, коли звертатися за грошима

У Фонді нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи", - йдеться у повідомленні ФСС.

Вас також можуть зацікавити новини