Виплати затримуються через через недонадходження коштів від ЄСВ / фото: УНІАН

Фонд соціального страхування (ФСС) України затримує терміни фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах на 13 днів через зменшення надходжень коштів від єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це повідомляється на сайті фонду.

Згідно з повідомленням, зменшення надходжень ЄСВ пов'язано, зокрема, з нижчим, ніж прогнозований, розміром фонду оплати праці по країні, а також зменшенням обсягів виробництва під час пандемії. Відзначається, що термін затримки коливається, тому що залежить від суми щоденних надходжень до бюджету фонду.

Читайте такожНижче від середнього: страховики втратять близько $6 мільярдів через природні лиха у першому кварталі

Відео дня

«У березні на рахунок Фонду надійшло 2,1556 млрд гривень частки єдиного внеску, видатки Фонду за той же період склали 2,2555 млрд гривень. За підсумками І кварталу до Фонду надійшло на 219,3 млн грн менше частки ЄСВ від плану», - йдеться в повідомленні.

Також у фонді нагадали, що терміни надходжень виплат залежать і від дати подання заяв-розрахунків на виплату лікарняних від роботодавця. Тому у ФСС рекомендують тримати зв'язок з роботодавцем і бухгалтером підприємства, щоб знати дату подачі заяви-розрахунку.

«Коли ви знаєте дату подачі заяви-розрахунку, слідкувати за виплатами можна на телеграм-каналі ФССУ: t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація щодо сум і дат, за які Фондом профінансовано матеріальне забезпечення і страхові виплати», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Фонді соцстрахування заявили, що всі виплати за лікарняними в період надзвичайної ситуації, пов'язаної з COVID-19, будуть здійснюватися фондом в повному обсязі.

Кабінет міністрів України збільшив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на 500 млн грн для допомоги громадянам, які залишилися без роботи під час карантину.