Страхування врожаю та сільгосптехніки дозволяє аграріям значно знизити ризики / фото УНІАН

Страхові компанії мають у своєму арсеналі такі важливі продукти, як страхування врожаю та сільськогосподарської техніки, що особливо актуально в Україні, де агропромисловий комплекс є однією з ключових сфер економіки.

Про основні ризики в сільському господарстві та способи захисту від них УНІАН розповіли у страховій компанії "ІНГО".

"Основний продукт аграрного виробника - це урожай, а він на 50 відсотків залежить від погодних факторів. Якщо ми говоримо про великі посівні площі, то людина поки не навчилася формувати оптимальні погодні умови, і урожай перебуває в зоні ризику. А сільськогосподарська техніка - основний "інструмент" аграрія. З урахуванням особливостей експлуатації в складних польових умовах і під час простою - техніка також схильна до різноманітних ризиків", - повідомили в компанії.

Відео дня

Зазначається, що у разі часткової або повної втрати врожаю через несприятливі погодні фактори страхова компанія відшкодовує вартість врожаю застрахованому. Рівень страхового покриття, вартість врожаю, перелік застрахованих ризиків визначаються за погодженням сторін.

Тим часом, страхування сільськогосподарської техніки передбачає відшкодування у разі виникнення таких ризиків, як пожежа, стихійні лиха, удар блискавки, перекидання під час роботи в полі, зіткнення з іншою технікою, протиправні дії третіх осіб.

"Окремо також можна передбачити опцію покриття ризиків пошкодження техніки під час перевезення її з одного поля на інше. Страхова компанія покриває ремонт і відновлення техніки в разі часткових пошкоджень або повністю компенсує вартість техніки в разі її повного знищення (за вирахуванням франшизи)", - підкреслили в "ІНГО".

Як повідомляв УНІАН, в середині лютого Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким вводиться новий інструмент підтримки аграріїв – агрострахування.

Довідка УНІАН. Акціонерне товариство "Страхова компанія "ІНГО" має більш ніж 25-річний досвід роботи на ринку. З 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського.

Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. "ІНГО" є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торгової Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA) і Міжнародної Торгової Палати (ICC).