Уряд схвалив законопроект про страхування аграріїв від стихійних явищ / фото УНІАН, Олексій Сувіров

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект, яким вводиться новий інструмент підтримки аграріїв - агрострахування.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Відзначається, що робота над законопроектом велася у співпраці Мінекономіки з Нацбанком, учасниками аграрного та страхового ринків, представниками профільних асоціацій та міжнародними експертами.

Відео дня

"Державна підтримка агрострахування є ефективним інструментом у багатьох країнах світу. Ми розуміємо, наскільки ця підтримка є важливою і довгоочікуваною для українських фермерів, особливо коли ми говоримо про глобальні зміни клімату і передбачуваних погодних умовах, таких як посуха. Це рішення сприятиме розвитку не лише агросектору, а й економіки в цілому", - наводяться в повідомленні слова міністра економіки Ігоря Петрашка.

У законопроекті, який буде передано на голосування до Верховної Ради, визначено механізм надання держпідтримки, сільгосппродукти, які можуть бути застраховані, а також ризики й умови надання страховки.

Документом скасовується положення про страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул, який не виправдав себе.

Читайте такожНБУ та Мінекономіки представили нову модель агрострахування

Страхування аграріїв від стихійних явищ: що відомо