Фото МІУ

Міністерство інфраструктури України веде переговори із лізинговими та страховими компаніями щодо обмеження використання літаків росією.

Про це повідомила Facebook-сторінка відомства.

У МІУ зазначили, що значна частина літаків авіакомпаній не є їх власністю, а взята у лізинг у страхових компаній.

Відео дня

"Наразі команда Міністерства інфраструктури веде перемовини з міжнародними страховими компаніями у сфері авіаперевезень, а також компаніями, які постачають та надають у лізинг літаки, вертольоти та іншу авіатехніку. У разі введення відповідних обмежень та санкцій йдеться про втрату країною-окупантом близько половини цивільних літаків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними агентства Cirium, близько 55% від російського цивільного авіаційного флоту перебуває у лізингу в міжнародних компаній. З усіх 980 пасажирських лайнерів, які використовують російські авіаперевізники - 515 літаків перебувають у лізингу іноземних власників.

"Санкції лише від Ірландії зможуть потужно вдарити по авіаційній галузі рф. Більша частина парку європейських літаків зареєстрована у юрисдикції Ірландії. Це батьківщина для 18 з топ-20 світових лізингових компаній", - додали у Мінінфраструктури.