З 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні / фото ua.depositphotos.com

У Фонді соціального страхування України (ФССУ) пояснили, що е-лікарняний стає підставою для призначення допомоги через 7 днів після дати свого закриття.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ФССУ.

"При створенні медичного висновку, на підставі якого формується електронний лікарняний, можуть бути допущені помилки, технічні неточності, вказана недостовірна інформація. У такому випадку лікар упродовж 7 днів з дня формування може внести до нього зміни – для цього створюється окремий коректний медичний висновок, за яким створюється новий е-лікарняний. А електронний лікарняний, який сформувався за першим, помилковим медичним висновком, змінить свій статус на "помилково сформований", – зазначила начальниця відділу матеріального забезпечення виконавчої дирекції фонду Анна Харченко.

Наприклад, е-лікарняний, створений 1 жовтня строком на 10 днів, має дату закриття 10.10.2021 та буде вважатись виданим (стане готовим до сплати) з 18.10.2021.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування розказали, скільки в середньому коштує один день лікарняного"Зверніть увагу, що в особистих кабінетах на вебпорталі Пенсійного фонду е-лікарняний може мати статус "готовий до сплати" вже на наступний день після дати закриття, однак брати його до роботи та починати процедуру призначення матеріального забезпечення варто лише на восьмий день", – попередили у ФССУ.

Нагадаємо, з 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні.

Вас також можуть зацікавити новини