Фонд соцстрахування виплатив за лікарняними 4,8 млрд грн / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) за перше півріччя 2020 року компенсував втрачений заробіток у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю 1,14 млн українців на суму 4,8 млрд грн.

Як повідомила прес-служба ФССУ, у січні-червні роботодавці подали до Фонду соцстрахування на оплату заяви-розрахунки за 1,6 млн листків непрацездатності. Відзначається, що застраховані українці провели на лікарняних у зв'язку з хворобою або травмою 14,9 млн оплачуваних за рахунок фонду днів.

Читайте такожВитрати Фонду соцстрахування на допомогу з вагітності та пологів за підсумками півріччя збільшилися на 9%

Відео дня

«На сьогоднішній день фонд перевів фінансування таких допомог в оперативний режим - заяви-розрахунки фінансуються протягом одного робочого дня, щоб максимально прискорити отримання застрахованими особами допомоги від ФССУ в період карантину. Також в оперативному режимі здійснюється фінансування допомоги по вагітності та пологам», - йдеться в повідомленні.

Також в ФССУ нагадали, що за підсумками I півріччя 2020 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності склав 321,23 грн - це на 51,57 грн, або на 19,1% більше, ніж за той же період 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування за перші 6 місяців 2020 року профінансував допомоги по вагітності та пологам на 2,4 млрд грн, що на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.