Витрати ФССУ за лікарняними виросли / фото: ua.depositphotos.com

Протягом квітня 2020 року Фонд соціального страхування України (ФССУ) прийняв до сплати заяви-розрахунки для надання допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 883,2 млн гривень, що на 5%, або 42 млн гривень більше, ніж у квітні 2019 року.

Про це повідомила прес-служба ФССУ.

Читайте такожФонд соцстрахування у квітні профінансував 1,3 млн днів декретних

Відео дня

«Минулого місяця за компенсацією по втраченому заробітку за лікарняними листками звернулися 198 тис. застрахованих, тобто офіційно працевлаштованих осіб. В цілому вони провели на лікарняному 2,7 млн днів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що середньоденний розмір допомоги від ФССУ за цей період склав 332,6 гривень.

В статистичні дані включені листки непрацездатності, за якими роботодавці подали відповідні заяви-розрахунки в Фонд соціального страхування України впродовж квітня цього року.

У ФССУ також нагадали, що Фонд забезпечив можливість відслідковувати стан оплати лікарняних листів онлайн на Telegram-каналі: t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про суми і дати фінансування. Для цього застраховані особи мають дізнатися дату подання їх роботодавцем заяви-розрахунку за їхніми листками непрацездатності - це можна зробити безпосередньо на підприємстві або в територіальному відділенні Фонду.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соцстрахування в першому кварталі профінансував лікарняні та декретні майже на 4 млрд грн. Виплати отримали понад 800 тис. людей.

Кабінет міністрів збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 млрд грн.