Харків. 15 травня.УНІАН. Відверта підтримка Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ мера Харкова Михайла ДОБКІНА негативно відіб`ється на рейтингах як самого глави держави, так і харківського градоначальника.

Про це заявив у Києві заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

На його думку, глава держави фактично став союзником мера Харкова.

Відео дня

«13 травня ЮЩЕНКО заявив, що вони великими зусиллями зупинили проведення дострокових виборів у вісьмох обласних центрах України, серед яких значиться й Харків, - сказав він. - Подібною заявою Президент фактично визнав, що він є супротивником намірів демократичної коаліції провести дострокові вибори мера Харкова, а також виступив на захист Михайла ДОБКІНА. Ситуація ускладнюється ще й тим, що основними супротивниками дострокових виборів у парламенті були саме представники Партії регіонів, і Віктор ЮЩЕНКО, фактично, власноручно розписався в союзі з ними. Все це негативно позначиться на електоральних показниках і ЮЩЕНКА, і ДОБКІНА. До того ж, тепер харків`яни довідалися, кому вони зобов`язані збереженням мерских повноважень за Михайлом ДОБКІНИМ».

А. ГОЛОБУЦЬКИЙ також відзначив, що в даній ситуації «регіоналам» було б найвигідніше привселюдно відректися від ДОБКІНА, погодитися на перевибори та висунути від своєї партії іншого, менш скандального кандидата.

«Очевидно, що за подібне заступництво ДОБКІН змушений буде дякувати саме ЮЩЕНКУ, а не своєму партійному шефу Віктору ЯНУКОВИЧУ, - додав заступник директора АМС. - Тому верхівка Партії регіонів повинна зрозуміти, що ДОБКІН - це не та людина, якій можна довірити представляти партію в стратегічному регіоні. Зараз «регіоналам» було б вигідно привселюдно відректися від одіозного мера, відкрито підтримуваного ідеологічним опонентом, погодитися на перевибори й висунути гідного кандидата, яких, я впевнений, у Партії регіонів досить».

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає недоцільним проведення дострокових парламентських виборів, а також проведення перевиборів у міські ради українських міст. Він підкреслив, що вже зараз видно негативні наслідки «незаконного призначення перевиборів у місті Києві».   

«І ми з великим трудом зупинили подібні рішення ще у 8 обласних центрах України», - відзначив В.ЮЩЕНКО в ході свого телевиступу у вівторок, 13 травня.