Харків. 30 липня. УНІАН. Харківська облдержадміністрація та Харківська міська рада готуються до святкування Дня Державного Прапора України на виконання Указу Президента Про День Державного Прапора України від 23.08.2004 № 987/2004.

Як повідомляє сайт облдержадміністрації, в ході підготовки визначається місце розміщення Державного Прапора України з урахуванням загальноприйнятих стандартів.

Як один із варіантів розглядається розміщення 22-метрового флагштоку з прапором розміром 6 на 4 метри біля Пам`ятного каменя на честь проголошення державного суверенітету України. Цю територію в саду ім. Шевченка планується упорядкувати, при цьому Пам`ятний камінь залишити на місці, вмонтувавши його в комплексну територію.

Відео дня

Дотримуючись принципу гласності та прозорості у своїй діяльності, з метою вивчення громадської думки, йдеться у повідомленні, Харківська облдержадміністрація провела зустріч з національно орієнтованими організаціями і партіями (ВО «Свобода», ХОГО «Поступ» та інші). Учасників зустрічі проінформували про плани з благоустрою території в саду ім. Шевченка і попросили внести конструктивні пропозиції з цього питання. Під час зустрічі ніяких пропозицій і зауважень з боку вказаних організацій не надійшло. Триває пошук оптимального місця розташування державної символіки в місті.