Харків. 1 лютого. УНІАН. Для того щоб зробити Харків привабливим для туристів, потрібен інвестор, який буде вкладати в цю справу гроші.

Про це сказав зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН, повідомляє сайт ХОДА.

Харків надто молоде місто, щоб залучати любителів старовини, але достатній інтерес для туристів може являти радянський період історії регіону.

Відео дня

«Ми перебуваємо у постійному пошуку всього того, що може приваблювати туристів. Безсумнівно, у нас є що подивитися, і це пов`язане з радянським періодом. Ми були столицею, тут був перший уряд України, і якщо ми створимо відповідну інфраструктуру, ми маємо можливість при хороших інвестиціях зробити те, що буде туристичною родзинкою нашого регіону. Ця робота вже триває: стара будівля аеропорту реконструюється в радянському стилі, крім того, в центрі є два непогані гуртожитки, які можна розселити і зробити там готель у радянському стилі», - сказав М.ДОБКІН.

За словами М.ДОБКІНА, інтерес для туристів можуть являти будівлі в стилі конструктивізму, а також спортивні споруди Харкова. Тим не менше, для того, щоб зробити Харків по-справжньому привабливим для іноземців, потрібні серйозні інвестиції.

«Головне - знайти правильну ідею, звичайно, але ми за рахунок муніципальних грошей цього не зробимо, тут потрібен серйозний інвестор, який буде вкладати гроші в цю справу», - зазначив М.ДОБКІН.