Харків. 3 вересня. УНІАН. Національна збірна України з футболу під орудою Олега БЛОХІНА програла товариський матч національній збірній Уругваю.

Гра, що 2 вересня пройшла у Харкові на стадіоні «Металіст», завершилася з рахунком 3:2 на користь команди латиноамериканців - бронзового призера Чемпіонату світу 2010 року іпереможця Кубка Америки-2011.

Відео дня

Початок матчу був приголомшливий – десь на 18-20 секунді українці забили перший гол. З подачі нападника «Металіста» Марка ДЕВІЧА блискавичну комбінацію успішно завершив Андрій ЯРМОЛЕНКО. Цей гол став найшвидшим у іграх збірної України.

Перший тайм пройшов у обопільних атаках, уругвайці могли пропустити ще один мяч після удару А.ЯРМОЛЕНКА. На останніх хвилинах команди обмінялися голами (Альваро ГОНСАЛЕС, 43 – Євген КОНПЛЯНКА,45).

У другому таймі на 61-й хвилині уругвайцям вдалося зрівняти рахунок. Виконуючи штрафний, нападник англійського «Ліверпуля» Луїс СУАРЕС зробив навіс у штрафний майданчик, і капітан гостей ДієгоЛУГАНО головою підрізав м`яч у дальній кут Олександра ШОВКОВСЬКОГО.

Україна - Уругіай фото Андрій КРАВЧЕНКО 2.09.11

Третій гол уругвайці забили перед фінальним свистком (87). Після філігранного пасу Л.СУАРЕСА Абель ЕРНАНДЕС, що вийшов на заміну, обіграв О.ШОВКОВСЬКОГО і пробив у порожні ворота.

Таким чином, у серії товариських зустрічей, які збірна України проводить в рамках підготовки до Євро-2012, команда О.БЛОХІНА зазнала третьої поспіль поразки. При цьому оглядачі відзначають сумну тенденцію – всі фатальні голи українці пропустили на останніх хвилинах зустрічей.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА