Харків. 28 травня. УНІАН. Прокуратура Комінтернівського району міста Харкова передала до суду кримінальну справу щодо колишнього директора державного підприємства «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Шевченка».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на прокурора району Дениса Мишкова, директором підприємства грубо порушувалося законодавство про працю.

За даними прокурора, з липня по жовтень 2009 року керівник заводу допустив безпідставну невиплату заробітної плати працівникам підприємства. Заборгованість з виплати заробітної плати за період його роботи керівником зросла на 3 млн. грн.

Відео дня

Кримінальну справу порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 5 років, або виправні роботи терміном до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Справу направлено до суду для розгляду по суті.