Харків. 20 липня. УНІАН. Лікарі Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи зробили висновок, що екс-прем`єра Юлію Тимошенко можна доставити до суду.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі, пише Українська правда.

«Сьогодні ми отримали уже в матеріалах справи висновки так званих харківських експертів, що все добре, Тимошенко може бути присутня на судовому засіданні», - розповів він.

Відео дня

При цьому Власенко уточнив, що судмедексперти не взяли на себе відповідальності написати у висновку, що Тимошенко можна доправляти до суду, вживши натомість ухильних формулювань.

«Їм задав суд питання: чи може Юлія Тимошенко за наявності такого стану здоров`я бути присутньої на судовому засіданні? Вони відповіли так: проаналізувавши медичну документацію (бо вони її не оглядали), ми приходимо до висновку, що Юлія Тимошенко може бути присутня на заходах за межами лікарні, які потребують сприйняття усної та письмової інформації», - прочитав із матеріалів справи Власенко.

«Тобто вони побоялися навіть написати, що вона може бути в суді. Але якимись завуальованими фразами вони суду кинули, що можете везти, у вас щось таке на кшталт нашого пояснення є», - сказав захисник Тимошенко.