Харків. 25 вересня. УНІАН. Офіційної версії загибелі льотчика-курсанта, яка сталася 22 вересня на аеродромі в місті Чугуєві в Харківській області, поки немає.

Микола Наконечний, загинув 220912 в Чугуєві. Фото УНІАН

Про це заявив журналістам міністр оборони України Дмитро Саламатін після командно-штабних навчань «Перспектива-2012», відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

Відео дня

«Інтенсивно відпрацьовуються дві основні версії – помилка пілота та відмова техніки», - зазначив Д.Саламатін.

Відповідаючи на уточнююче запитання, в які терміни з’явиться офіційна версія, міністр наголосив: «Комісія працює, не треба підганяти роботу комісії».

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня на військовому аеродромі Чугуєва у катастрофі літака Л-39 загинув курсант 3-го курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ЗСУ Микола Наконечний.

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Володимир Замана повідомив, що розглядаються дві версії авіакастрофи: несправність літака і помилка пілота.

За його словами, курсант-льотчик пройшов повну підготовку згідно з курсом льотної підготовки, до самостійного польоту виконав з льотчиком-інструктором 71 політ та був визначений готовим до виконання самостійного польоту.

За фактом авіакатастрофи літака Л-39 прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері порушено кримінальну справу за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).