Харків. 25 жовтня. УНІАН. Президент України Віктор Янукович сьогодні взяв участь у початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400» на Харківщині в селі Веселе Первомайського району в рамках договору про спільну діяльність компанії Shell і ДК «Укргазвидобування».

Віктор Янукович на церемонії початку буріння першої пошукової свердловини «Біляївська-400», 25 жовтня 2012 р.

Як передає кореспондент УНІАН, Президент зазначив, що початок такого роду робіт є «знаменної подією для нашої країни».

Відео дня

Президент відзначив, що умови, які сьогодні створює Україна для бізнесу та інвестицій «мотивовані для інвесторів». Дуже важливо при цьому, зазначив Президент, забезпечення екологічного захисту і застосування одних з найкращих технологій у світі.

За словами Президента, таким чином Україна стала однією з тих країн, які створюють сучасні умови, що дозволяють отримувати газ із таких глибин і такого грунту.

Сьогоднішня подія, зазначив В.Янукович, є яскравим прикладом співробітництва з нашими партнерами.

Він також відзначив, що компанія Shell на сьогодні вже створила близько 2 тисяч робочих місць в Україні.

Довідка УНІАН. Буріння свердловини Біляївська-400 відбувається згідно з договором про спільну діяльність компанії Shell і ДК «Укргазвидобування». Договір передбачає проведення пошуку, розвідки та видобування вуглеводів на ліцензійних ділянках площею близько 1300 кв. м в Харківській області. Частки Shell і ДК «Укргазвидобування» у проекті становлять 50% кожна. Заплановані терміни буріння першої пошукової свердловини 5-6 місяців. Мета буріння – пошук покладів природного газу в ущільнених піщаниках.

Shell є модератором спільної діяльності. Початковий етап пошуково-розвідувальних робіт передбачає певну програму, в тому числі буріння ще 1-2 пошукових свердловин протягом 3-4 років. Після завершення початкового етапу пошуково-розвідувальних робіт витрати Shell на спільну діяльність можуть досягти 200 млн. дол.

На знімку: Президент України Віктор Янукович на церемонії початку буріння першої пошукової свердловини «Біляївська-400».

Фото УНІАН