false

Жителі Подолу і Воздвиженки протестують проти відновлення незаконного будівництва ЖК «Поділ Град Вінтаж» (Поділ Град Vintage).

Про це 17 грудня активісти розповіли на зустрічі з народними депутатами у Верховній Раді.

З вимогою втрутитися в скандальну ситуацію мешканці вже звернулися до президента Володимира Зеленського, мера Віталія Кличка, прем'єра Олексія Гончарука і парламентаріїв.

Відео дня

Подоляни звертають увагу, що будівництво 14-поверхового комплексу стартувало без будь-якої дозвільної документації. Крім того, нова будівля рівняє із землею інфраструктуру для місцевої школи, яка готова до роботи з весни наступного року. Як розповіли місцеві жителі, будівельники знищують Подільський сад, висаджений громадою навесні цього року.

Більш того, будівництво ведеться без геологічної розвідки. Це означає, що зведення комплексу з високим ступенем ймовірності викличе зсув (зсуви фіксувалися в журналістських розслідуваннях і раніше).

Жителі Подолу звертають увагу на те, що введення в експлуатацію нового ЖК стане причиною постійного транспортного колапсу. Акція протесту проти відновлення будівництва оголошена постійною.