Кличко взяв участь у презентації проекту "Англійська для патрульної поліції Києва" / kiev.klichko.org

Безкоштовний курс навчання англійської мови за найвищими міжнародними стандартами пройдуть 600 патрульних поліцейських.  

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Нова поліція - це не тільки нова уніформа і нові автівки, це насамперед новий сервіс для всіх, хто потребує допомоги. І володіння іноземними мовами, зокрема англійською, - це одна з ключових складових професійної роботи нової поліції", - наголосив Віталій Кличко. 

Відео дня

Мер відзначив, що столична влада ініціювала та вже раніше запровадилиа курси Capital English for Police для Служби 102, а згодом – вивчення англійської для прикордонників в аеропортах "Бориспіль" і "Жуляни". "Минулого року наше місто відвідало 1,5 млн туристів, і це тільки початок. Київ має величезний туристичний потенціал. Наступного року у нас відбудеться "Євробачення", чемпіонат світу з хокею, ще через рік ми проведемо фінал Ліги Чемпіонів.  І ми робимо наше місто гостинним та комфортним для кожного хто тут живе і хто приїжджає в столицю", - відзначив Київський міський голова.

Водночас посол Сполучених Штатів Америки Марі Йованович відзначила, що англійська - це мова бізнесу, науки, дипломатії, а віднедавна - ще і мова провоохоронців. "Кожного року Україну відвідують мільйони гостей з-за кордону для ведення бізнесу, відпочинку, відвідування родин. І дуже багато гостей не спілкуються українською. Тож мета програми - допомога гостям з-за кордону, - зауважила посол. - Ця програма також допоможе у співпраці українським поліцейським з правоохоронцями з Європи та інших країн", - зазначила Марі Йованович.

У свою чергу посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф розповіла, що до проекту будуть залучені 14 викладачів Британської Ради, які протягом 7 місяців навчатимуть столичних поліцейських англійській мові. І відзначила, що програма курсів розроблена спеціально для правоохоронців, тож поліцейські насамперед вивчатимуть такі теми як: опис людей, транспортних засобів, орієнтування у місті тощо. 

Проект безкоштовних курсів англійської мови Capital English запустили у Києві у вересні 2015 року за ініціативи Віталія Кличка. Відтоді курси англійської пройшли більше 6 тисяч киян. Згодом проект розповсюдили на службу 102, прикордонників в аеропортах "Бориспіль" і "Жуляни.