Кличко проінспектував будівництво дитсадка та ліцею / фото kievcity.gov.ua

Київський міський голова Віталій Кличко перевірив як тривають роботи з будівництва нового дитячого садочка та ліцею на Позняках і зазначив, що цього року в столиці буде відкрито 10 дитячих садочків, а черга до дошкільних навчальних закладів скоротиться на третину.

«До кінця цього року ми плануємо відкрити 10 дитячих садків: 4 з них – нові, та 6 – відреконструйовані. Ми також плануємо зменшити на третину чергу до дитсадків завдяки тому, що буде створено 3400 місць для дошкільнят у нових садках і збільшено кількість груп у діючих. І наше завдання – аби за 3-4 роки черг до дошкільних навчальних закладів Києва не було», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці перевірив, як тривають роботи з будівництва дитсадка на 260 місць у 9-му мікрорайоні Позняків. Будівництво об’єкта розпочалося в лютому цього року, і місто вже запланувало виділити 75 млн грн на його завершення. На сьогодні виконані земляні роботи, залита фундаментна плита, завершується нульовий цикл (приміщення підвалу).

Відео дня

«На цій ділянці буде не лише дитсадок, а й сквер. Ми врахували побажання мешканців, адже відомо, що в цьому районі недостатньо не лише об’єктів інфраструктури, а й зелених зон», – розповів мер міста.

Читайте такожВ КМДА розглядають чотири варіанти розв’язання проблеми переповнених дитсадків

Віталій Кличко також проінспектував, як триває будівництво ліцею на 22 класи в житловому масиві Осокорки-Північні. Сьогодні в новому ліцеї виконано монтаж конструкцій І-ІV поверхів.

«Будівельники пообіцяли мені, що вже 1 вересня ліцей прийматиме учнів. Це буде сучасна споруда, обладнана за всіма сучасними вимогами – інтерактивні дошки, сучасні спортивні зали, споруда буде утеплена, в ній встановлять LED-освітлення», – розповів міський голова.

Також в одному із дитсадків на Позняках мер столиці перевірив, як працює «тривожна кнопка».

«Я задоволений результатом, адже служба охорони прибула до дитсадка за 4 хвилини 30 секунд, що майже вдвічі швидше за норматив. Ми турбуємося про безпеку  всіх киян, а особливо – дітей, саме тому цього року ми обладнали всі дитячі навчальні заклади «тривожною кнопкою». І, як ми змогли переконатися, ця система працює справно», – зазначив Віталій Кличко в коментарі журналістам.