Київ. 11 квітня. УНІАН. У столиці затверджено план загальноміських святкових заходів  до відзначення Дня Перемоги.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державно їадміністрації, планому передбачено, що вже 25 квітня відбудеться тематична зустріч Героїв Радянського Союзу, вдів Героїв Радянського Союзу та Героїв Соціалістичної праці, яку присвячено 78-річниці «Званню Героя Радянського Союзу».

Святкова зустріч керівництва міста з Героями Радянського Союзу та Героями Соціалістичної праці, учасниками бойових дій, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці Києва, відбудеться 4 травня у колонній залі КМДА.

Відео дня

З 5 до 12 травня у столиці відбуватимуться різноманітні культурно-мистецькі заходи присвячені Дню Перемоги. У міських закладах культури будуть організовані концерти, творчі вечори, тематичні виставки, кінопокази та зустрічі з ветеранами.

Напередодні свята, у Національному Палаці мистецтв «Україна» 7 травня відбудеться урочистий концерт Збройних Сил України за участю ветеранів війни та праці.

Ранок 9 травня розпочнеться з Ритуалу Пам’яті – покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави, а також до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Миколі Ватутіну.

У День Перемоги на Хрещатику відбудеться мітинг-концерт «Ту славну весну не забути повік» за участю військового оркестру. Головною вулицею проїде військова техніка Збройних Сил України.

Того ж дня, на Співочому полі відбудеться святкова концертна програма за участю ветеранських художніх аматорських колективів.

На завершення святкового дійства на честь Великої Перемоги о 22.00 відбудеться феєрверк «Салют Перемоги».

Традиційно, протягом квітня ветерани війни, які перебувають у лікувальних закладах міста, отримають привітання та подарунки від столичної влади. Продовольчі набори отримають ветерани, які перебувають у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни, госпітальному відділенні Київській міській психоневрологічній лікарні №1 та госпітальних відділеннях Київських міських клінічних лікарень № 10, № 11. Крім того, привітають ветеранів, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни, і майстри мистецтв.

Під час проведення заходів міська влада на належному рівні забезпечуватиме охорону громадського порядку та медичний супровід. Загальну координацію всіх заходів здійснюватиме організаційний комітет з підготовки та проведення загальноміських заходів з відзначення Дня Перемоги, до якого увійшли представники практично всіх структурних підрозділів КМДА.