подземный переходНа початок липня завершиться реконструкція 9 переходів

У Києві завершується реконструкція першої ділянки проспекту Перемоги – від в`їзду в місто до проспекту Палладіна. Повністю укласти асфальт на даному відрізку магістралі працівники комунальної корпорації «Київавтодор» планують до Дня Києва.

У ході реконструкції проводиться капітальний ремонт усіх підземних переходів через проспект Перемоги. Згідно з планом, у переходах робиться сучасна гідроізоляція, чиняться сходи і парапети, встановлюються спеціальні з`їзди для людей з особливими потребами. Реконструкція 9 переходів – від вул. Чорнобильської до ст. м. «Нивки» – завершиться до початку липня.

Відео дня

«Прийняти рішення про реконструкцію проспекту Перемоги було непросто через дефіцит фінансового ресурсу. Але необхідність реконструкції цієї магістралі давно назріла. Адже через рік на місцях «латок» з`являться нові ями. У той час як сучасне тришарове покриття дозволить зберегти покриття проспекту в належному стані на багато років», – зазначив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов в ефірі програми «Столиця».

Як повідомлялося, в ході реконструкції планується не тільки укласти на проспекті Перемоги сучасне асфальтове покриття та реконструювати підземні пішохідні переходи. Також оновлюється вуличне освітлення та бар`єрна огорожа, обладнуються велосипедні доріжки і реконструюються три шляхопроводи: на Кільцевій дорозі, біля ст. м. «Нивки» і на перетині з вул. Дегтярівській. На зупинках облаштовуються додаткові кишені для громадського транспорту.