Представники профільних департаментів Київської міської державної адміністрації, Дніпровської райдержадміністрації, КП "Київблагоустрій" та депутати Київської міської ради  взяли участь в виїзній робочій нараді щодо будівництва на вулиці Микільсько-Слобідська та розвитку паркової зони навколо.

Нарада відбулася 9 серпня біля земельної ділянки, яка знаходиться у приватній власності ТОВ "Нова Слобідка" за адресою вул. Микільсько-Слобідська 7-9.

Перший заступник директора департаменту міського благоустрою КМДА Михайло Буділов підтвердив, що забудовник подав усі необхідні документи для проведення будівництва на ділянці, яка знаходиться у її приватній власності. 

Відео дня

"З приводу карточки на порушення благоустрою. Дійсно департамент видавав таку карточку по ділянці, яка перебуває у приватній властності, оскільки були надані відповідні документи від ДАБІ, містобудівні умови і обмеження і державний акт на приватну власність. Законних підстав, щоб її не видати ми не мали", - повідомив він.

Разом з тим він попросив представників ТОВ "Нова Слобідка" надати проект і іншу документацію, яка підтверджує законність будівництва, щоб з нею могли ознайомитись, як профільні департаменти КМДА, так і громада. Він також запропонував провести додаткове обстеження ділянок, які межують з власністю компанії.

Власник ТОВ "Нова Слобідка" Олександр Стельмащук висловив готовність надати всю необхідну інформацію і документи: "Ми не переживаємо за це, бо знаємо, що вся інформація, яку ми надаємо, абсолютно відповідає дійсності, є чесною та правдивою".

Під час наради свої перестороги висловили і місцеві мешканці. Зокрема їх цікавив фінансовий стан компанії: "Чи не може це бути другий "Еліта-центр"? Бо компанія банкрут, має заборгованість за податками?"

Олександр Стельмащук наголосив, що податкової заборгованості компанія не має. Разом з тим він підтвердив, що компанія несе фінансові збитки, оскільки будівництво вже не перший рік заблоковане. Він також наголосив, що в ТОВ "Нова Слобідка" є необхідний фінансовий ресурс для завершення будівництва.

За результатами зустрічі було вирішено скласти протокол, в якому будуть зафіксовані ключові питання від громади, а також направити відповідні звернення профільним департаментам КМДА. ТОВ "Нова Слобідка" зобов’язалося оприлюднить усі необхідні документи, які підтверджують право на власності на земельну ділянку та право на проведення будівельних робіт.

"Нарешті відбувся більш-менш конструктивний діалог дякуючи тому, що тут були присутні і представники влади. Тож вдалось обговорити та озвучити позиції. Ми не дійшли якоїсь згоди, але це був конструктивний обмін думками", - зазначив Олександр Стельмащук за підсумками зустрічі.

Він додав, що все більше мешканців Микільської Слобідки на зустрічах і через зворотній зв'язок починають ставити предметні питання щодо планів компанії з розвитку території. Власник ТОВ "Нова Слобідка" висловив сподівання, що в перспективі за результатами обговорень між компанією і місцевою громадою буде укладено меморандум з детальним розподілом бюджету і розмірі 50 млн гривень, які компанія готова інвестувати в розвиток району.