Мер зазначив, що пік захворюваності в Києві ще не настав \ фото УНІАН

Київській міський голова Віталій Кличко заявив, що карантинні обмеження в столиці почнуть знімати, коли захворюваність на COVID-19 піде на спад.

Читайте такожМіносвіти закликає повідомляти про примусове виселення з гуртожитків через карантин

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Я переконаний: обмежувальні заходи ми запровадили вчасно! Бо інакше – зараз мали б зовсім іншу ситуацію! Київ, першим в Україні, запровадив обмеження з 11 березня. Сьогодні у нас – 1 122 випадки захворювання на офіційних понад 3 мільйона жителів міста. У Празі, де 1 мільйон 300 тисяч жителів, – сьогодні майже 1 700 хворих. Там обмеження запровадили 16 березня. У Мінську, де досі не оголосили карантин, і де живе майже 2 мільйони людей, – понад 3 тисячі хворих. Я говорив днями з мером Гамбурга. 28 лютого у них зареєстрували першого хворого. Обмеження ввели 16 березня. Сьогодні в Гамбургу – понад 4 300 хворих і більше 120 людей померли», - зазначив він.

Кличко додав, що відносно невелика кількість інфікованих на коронавірус в Києві та в Україні порівняно з іншими країнами є заслугою кожного, хто дотримується карантину, і є наслідком вчасно запроваджених обмежень.

«Ми почнемо знімати ті обмеження, які запровадили, тоді, коли хвороба піде на спад. Піку (захворюваності – УНІАН) Україна ще не досягла, і на сьогодні головне – вберегти життя людей, це ключове завдання», - наголосив мер.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 24 квітня підтверджено 1122 випадки захворювання на COVID-19, за останню добу – 63.