Ілюстрація / УНІАН

У четвер, 27 травня, в Україну прибули громадяни, евакуйовані з Сектора Газа зусиллями дипломатів - всього 103 українця.

Про це повідомив журналістам куратор групи Посольства України в Ізраїлі по евакуації з Сектора Газа др. Мотаз Альхалабі.

«Хочу заявити з повною впевненістю, що українські дипломати провели всю роботу на найвищому рівні! Посольство України в Ізраїлі, посол Євген Корнійчук, консули працювали буквально цілодобово, щоб забезпечити евакуацію всіх співвітчизників, які виявили бажання покинути регіон, де загострилися бойові дії», - сказав він.

Відео дня

Куратор також наголосив, що дипломати не обмежилися організаційною роботою: «Вони зустрічали нас на кордоні в Єгипті і супроводжували в аеропорт Каїра, також висловили бажання залишитися з нами, поки ми не вилетимо», - зазначив він.

М.Альхалабі висловив подяку всім учасникам процесу евакуації українців.

«Ми щиро вдячний всім, хто брав участь і допомагав нам виїхати - президенту України, голові МЗС, співробітникам посольств України в Ізраїлі та Єгипті, особисто послу Євгену Корнійчуку, представництву України в Палестинській Адміністрації», - підкреслив він.